Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Εκδήλωση με τον συγγραφέα Θεόδωρο Γρηγοριάδη



Η  Ένωση Καθηγητών Αγγλικών  Δημοσίου σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και το Σύλλογο Ελληνογαλλικής φιλίας διοργάνωσαν τη Λογοτεχνική Συνάντηση  που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 στις 7:00 μμ. στην αίθουσα του 1ου ορόφου της Δημόσιας ΚΒΣ με θέμα:

«Λογοτεχνία και μυθιστόρημα:
η ανάγκη της ανάγνωσης και η απόλαυση της αφήγησης»

Ομιλητής: Θεόδωρος Γρηγοριάδης-Συγγραφέας και Καθηγητής Αγγλικών
Ο συγγραφέας αναφέρθηκε στην ανθρώπινη ανάγκη για αφήγηση, στην απόλαυση της ανάγνωσης, στις αφηγηματικές λειτουργίες του μυθιστορήματος και τη διαχρονική εμβέλεια της λογοτεχνίας. Πώς το μυθιστόρημα  επηρεάζει την σκέψη και τις ζωές των ανθρώπων μέσα από παραδείγματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
«Ο καταξιωμένος συγγραφέας και συνάδελφος-καθηγητής  Αγγλικών Θεόδωρος Γρηγοριάδης, γεννήθηκε στο Παλαιοχώρι Παγγαίου Καβάλας, σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο ΑΠΘ, δίδαξε επί σειρά ετών στη Β/θμια  Εκπ/ση και έχει στο ενεργητικό του μυθιστορήματα και διηγήματα, δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και περιοδικά, συμμετοχές και ομιλίες σε συνέδρια και σεμινάρια εντός και εκτός συνόρων και είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Τα τελευταία χρόνια είναι αποσπασμένος στη ΔΚΒΣ και έχει οργανώσει δεκάδες Λογοτεχνικά Σεμινάρια στο χώρο της Βιβλιοθήκης και σε σχολεία της Β/θμιας Εκπ/σης. Η παρουσία του σε αυτή τη Συνάντηση τιμά ιδιαίτερα το Σύλλογό μας και ελπίζουμε να κεντρίσει το ενδιαφέρον σας.»

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση.
Προτεινόμενα βιβλία του συγγραφέα για Ανάγνωση:
«Το Παρτάλι» Πατάκης 2001 (μεταφρασμένο στα Γαλλικά-La Loque)
«Έξω απ’ το σώμα» Πατάκης 2003
«Αλούζα χίλιοι και ένας εραστές» Πατάκης 2005
«Δεύτερη Γέννα» Πατάκης 2009
« Ο παλαιστής και ο δερβίσης» Πατάκης 2010

Πληροφορίες για το συγγραφέα και αποσπάσματα των έργων του στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας της ΔΚΒΣ     www.serrelib.gr 

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για την εκδήλωση στη βιβλιοθήκη!

    Άξιες όσες κοπίασαν για την υλοποίησή της.

    Καλή συνέχεια και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλα τα μέλη του

    συλλόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή