Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Οι Περιπέτειες των Γλωσσών


Την Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου και με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών,
ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών διοργάνωσαν την εκδήλωση: «Οι περιπέτειες των γλωσσών»
στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης.
Κεντρικός ομιλητής, ο κύριος Καμαρούδης Σταύρος, Αναπληρωτής Καθηγητής της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Μετά την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του κυρίου Καμαρούδη, ακούστηκαν εμβληματικά ποιήματα στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά και πορτογαλικά, με τον κύριο Αστέριο Πολυχρονίδη να απαγγέλει τις αντίστοιχες μεταφράσεις των ποιημάτων στα ελληνικά.


Ο Σύλλογος Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας Δημόσιας Εκπαίδευσης Σερρών είχε την χαρά και την τιμή να συμμετέχει με το ποίημα του W.B. Yeats "The Second Coming" (Η "Δευτέρα Παρουσία"), που απήγγειλε ο φιλόλογος αγγλικής γλώσσας κύριος David Harding. 

 
Ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας, που ανέδειξε τη γλωσσική πολυφωνία μέσω της αντίστιξης λογοτεχνίας, μετάφρασης, και εν γένει της γλώσσας.


Στην απαγγελία ποιημάτων συμμετέχει και η Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Σερρών με το ποίημα του William Butler Yeats "The Second Coming" που θα απαγγείλει ο καθηγητής Αγγλικής David Harding και στα Ελληνικά ο ηθοποιός/σκηνοθέτης Αστέρης Πολυχρονίδης σε μετάφραση Γιώργου Σεφέρη.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου