Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Χριστουγεννιάτικη Δράση - Συγκέντρωση αγγλικών βιβλίων για το ΣΔΕ των Φυλακών Νιγρίτας

Στο πλαίσιο της πολιτιστικής δράσης και του κοινωνικού έργου της ΜΕΚΑΔΕΣ και με αφορμή τη Χριστουγεννιάτικη εορταστική περίοδο, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. μετέβη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Νιγρίτας προκειμένου να παραδώσει τα βιβλία, που συγκεντρώθηκαν με την ευγενική χορηγία των μελών της Ένωσης, στους εκπαιδευόμενους του σχολείου και να παραστεί στην εκδήλωση «Θερινό Σχολείο», την Τετάρτη 18/12/2019.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο ΣΔΕ, το Δ.Σ. είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τα παραγόμενα προϊόντα της δράσης του Θερινού Σχολείου από τους τρόφιμους των φυλακών, τα οποία εντυπωσίασαν λόγω της φαντασίας, της δημιουργικότητας και της εργατικότητας των συμμετεχόντων. 

Τα βιβλία που δωρίσαμε, λογοτεχνικά και μέθοδοι εκμάθησης, έγιναν δεκτά με ευγνωμοσύνη και ενθουσιασμό από τους εκπαιδευόμενους, οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα καλής γνώσης της Αγγλικής, ως διεθνούς γλώσσας.

Έχοντας ολοκληρώσει την παράδοση του υλικού, ευχαριστήσαμε τον Διευθυντή κ. Αναστάσιο Λασπά για τη θερμή φιλοξενία, με την υπόσχεση να ενισχύσουμε τις κοινωνικές δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα της ΜΕΚΑΔΕΣ.

Λίγες μέρες αργότερα, παραδώσαμε παιδικά βιβλία στην εκπαιδευτικό κ. Ζαχαρούλα Τζίνη, υπεύθυνη της βιβλιοθήκης του τμήματος Παιδιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείου Σερρών, προκειμένου να εμπλουτίσουμε τη υπάρχουσα συλλογή βιβλίων, για τους μικρούς ασθενείς.
Ελπίζουμε πως η προσφορά αυτή, για την οποία τα μέλη της Ένωσης πρόσφεραν αμέριστη στήριξη, θα επαναληφθεί στο μέλλον προκειμένου να δώσουμε χαρά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου