Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Μέρας Γλωσσών



Η Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών
καλεί τους συναδέλφους Αγγλικής στον Εορτασμό της Ευρωπαϊκής Μέρας Γλωσσών .
Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο  η Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 2001 στις 26/9/2013. 
Σε όλη την Ευρώπη 800 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες των 47 κρατών-μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μαθαίνουν και χρησιμοποιούν όλο και περισσότερες γλώσσες μέσα και έξω από το σχολείο σε κάθε ηλικία. Το Συμβούλιο της Ευρώπης προωθεί την πολυγλωσσία με την πεποίθηση ότι η γλωσσική διαφορετικότητα αποτελεί ένα μεγάλο μέρος του πλούτου της πολιτιστικής κληρονομιάς της ηπείρου μας και ενισχύει την διαπολιτισμική κατανόηση, αποδοχή και επικοινωνία.
Για τον εορτασμό της ημέρας, ποικίλες δράσεις οργανώνονται σε όλη την Ευρώπη: δραστηριότητες για μαθητές και παιδιά , ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, συνέδρια και δράσεις σε σχολεία.

Σας καλούμε να συμμετέχετε σε αυτή τη γιορτή σε Ευρωπαϊκό, εθνικό ή και τοπικό επίπεδο για τι είναι μια μέρα διασκέδασης , επικοινωνίας και έκφρασης των μαθητών μας. Μπορείτε να λάβετε πληροφορίες  στη σελίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης
 «Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών»  ( http://edl.ecml.at/) καθώς και στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (http://ec.europa.eu/languages/orphans/european-day-of-languages_en.htm) .

Επίσης μπορείτε να οργανώσετε για την ημέρα ή για μεγαλύτερο διάστημα δραστηριότητες όπως: διαγωνισμό αφίσας, λεξιλογικά παιχνίδια στην τάξη  ή/και με χρήση Νέων Τεχνολογιών, etwinning projects,ποιήματα, λογοτεχνία, δραματοποιήσεις, γλωσσολογικές εργασίες(παροιμίες, αινίγματα, ιδιωματισμοί, ονόματα, παιχνίδια, χαιρετισμοί κλπ. σε διάφορες γλώσσες που διδάσκονται στο σχολείο σας ή γνωρίζουν οι μαθητές σας) και ότι άλλο πιστεύετε ότι προωθεί την επικοινωνία, την έκφραση και την κατανόηση της πολυγλωσσίας.
Μοιραστείτε μαζί μας τις δράσεις σας. Οι καλύτερες θα ανεβούν στο ιστολόγιο της Ένωσης. Επισυνάπτουμε την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας , τις αφίσες της Ημέρας και παραδείγματα δραστηριοτήτων.

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος

Σουζάνα Δράμπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου