Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Έκφρασης στην Αγγλική γλώσσα

Η Μακεδονική Ένωση Καθηγητών Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, η Σχολική Σύμβουλος Αγγλικής (κα Αμανατίδου Κωνσταντίνα) και οι Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών (Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων) συνδιοργανώνουν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Έκφρασης στην Αγγλική γλώσσα για το σχολικό έτος 2013-2014.
Στόχος της Δράσης είναι η επαφή των μαθητών με την Ευρωπαϊκή και παγκόσμια πραγματικότητα  μέσα από την λογοτεχνία και την ποίηση, η έκφραση των συναισθημάτων που βιώνουν μέσα από αυτή αλλά και η χρήση της σαν μέσο εξωτερίκευσης των δικών τους συναισθημάτων καθώς και η καλλιέργεια της γλωσσικής τους παιδείας και εκφραστικής τους ικανότητας στην Αγγλική Γλώσσα. Παράλληλα ενισχύεται ο αναδυόμενος κριτικός γραμματισμός των μαθητών καθώς προσεγγίζουν ένα θέμα μέσα από ποικίλα αυθεντικά κείμενα.
1914-2014/100 years since World War I &    1913-2013/ 100 years since the Liberation of Serres
War and Peace: Express yourself through Literature
O 1ος Παγκόσμιος Πόλεμος επηρέασε άμεσα ή έμμεσα τις καθημερινές ζωές όλων σχεδόν των Ευρωπαίων πολιτών και χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο καθώς και το μέλλον της Ευρώπης. Οι μνήμες του πολέμου αποτελούν πλέον μέρος της συλλογικής Ευρωπαϊκής κληρονομιάς.
Η φετινή Μαθητική Δράση Έκφρασης στην Αγγλική Γλώσσα θέτει ως στόχους της
  • να προβάλει τη σπουδαιότητα της έκβασης του 1ου Παγκόσμιου Πολέμου στη διαδρομή προς μια κοινή Ευρωπαϊκή ταυτότητα
  • να δώσει τη δυνατότητα διερεύνησης του θέματος του πολέμου και της ειρήνης στους μαθητές από ποικίλες οπτικές γωνίες (πολιτικές, ιστορικές, κοινωνικές, γλωσσολογικές και κυρίως λογοτεχνικές και καλλιτεχνικές)
  • να προωθήσει την έκφραση των συμπερασμάτων και των συναισθημάτων των μαθητών μέσα από τη λογοτεχνία και τις τέχνες.

Η Δράση απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού (Ε΄και ΣΤ΄τάξης), Γυμνασίου και Λυκείου και η γλώσσα που θα χρησιμοποιηθεί είναι αυστηρά η Αγγλική.
Διάρκεια: Οκτώβριος 2013 - Φεβρουάριος 2014 (5 μήνες)
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ)
  • Ποιήματα
  • Διηγήματα
  • Παραμύθια
  • Αφίσες (μεγέθους Α3 ή μεγαλύτερες)
  • Μελοποιημένη ποίηση
  • Δραματοποίηση (Σύντομο θεατρικό δρώμενο 15΄)
  • Animation
Τα τελικά προϊόντα θα υποβληθούν ως τα τέλη του Φεβρουαρίου 2014 και θα παρουσιαστούν σε Γιορτή Καλλιτεχνικής Έκφρασης στην Αγγλική Γλώσσα που θα πραγματοποιηθεί από την Ένωση Καθηγητών Αγγλικής τον Απρίλιο του 2014. Οι συμμετέχοντες καθηγητές θα πάρουν βεβαίωση και όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές έπαινο.
Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται, καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο email ysd@dipe.ser.sch.gr ως τις 15 Νοεμβρίου 2013.
Με τη λήξη του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα κληθούν να συμπληρώσουν συνοπτική φόρμα απολογισμού και τα τελικά προϊόντα που δημιούργησαν με τους μαθητές τους.




Ο Δ/ντης
Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών
Αναστάσιος Λυμπούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου