Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

KPG seminar

01 February 2015 KPG Serres event
Την Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2015, στην ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Σερρων, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας από τον υπεύθυνο και πρώην σχολικό σύμβουλο κ. Θεόδωρο Σκενδέρη και την καθηγήτρια του ΑΠΘ κ. Ρινέττα  Κιγιτσιόγλου-Βλάχου.

Μετά από μια σύντομη ιστορική αναδρομή, παρουσιάστηκαν τα χαρακτηριστικά, οι βασικοί στόχοι και η φιλοσοφία του ΚΠγ, τα όργανα μέτρησης της γλωσσομάθειας ανάλογα με το ηλικιακό κοινό και τις ανάγκες των υποψηφίων, η δυνατότητα αυτοματοποίησης, ο τρόπος  βαθμολόγησης, η διαβάθμιση των επιπέδων και ο βαθμός αποδοχής του πτυχίου από την ελληνική οικογένεια.

Επίσης παρουσιάστηκαν δείγματα εξετάσεων ανά επίπεδο και τα ebooks που είναι διαθεσιμα στο eschool του ΚΠγ και τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διδακτικά εγχειρίδια καθώς και οι εφαρμογές του ηλεκτρονικού σχολείου. Τέλος είχαμε την ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά την πλατφόρμα ηλεκτρονικής πιστοποίησης του ΚΠγ και τις δυνατότητες που προσφέρει.

Μετα τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους αναφορικά με θέματα όπως τους χώρους διεξαγωγής των εξετάσεων και τη δυνατότητα χορήγησης επάρκειας.