Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Aποχαιρετιστήρια Kαλοκαιρινή Bραδιά

ΜΕΚΑΔΕΣΔ (ΤEUM)


Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

Άλλη μια δύσκολη αλλά δημιουργική σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της.Πριν σας ευχηθούμε Καλό Καλοκαίρι και γεμίσουμε τις μπαταρίες μας με ήλιο, χαλάρωση και καλοκαιρινές αποδράσεις για να επιστρέψουμε με κέφι, δημιουργική διάθεση και ιδέες στο απαιτητικό λειτούργημά μας,
 
         σας καλούμε σε μια δροσερή αποχαιρετιστήρια  καλοκαιρινή βραδιά

                                     Τρίτη 1 Ιουλίου  9:00 μμ

                                              στο  Cityζεν

Το ΔΣ της Ένωσης

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 

6976622491 (ΣΟΥΖΑΝΑ ΔΡΑΜΠΑ)

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Καλές Πρακτικές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2014


Καλοκαιρινής καμπάνιας δημιουργικότητας "Ό,τι και αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο!"

Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΣΕΡΡΩΝ

καλεί τους μικρούς φίλους 9-12 χρονών σε δύο δράσεις με τίτλο
 "Heroes and Villains"-Οι καλοί και οι κακοί ήρωες των αγαπημένων ταινιών-ιστοριών-παραμυθιών των παιδιών
 στο πλαίσιο της  Καλοκαιρινής καμπάνιας δημιουργικότητας "Ό,τι και αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο!"

Οι μαθητές θα περάσουν δύο δημιουργικές και διασκεδαστικές ώρες εξασκώντας συγχρόνως τα Αγγλικά τους.

1η Δράση: Δευτέρα 23/6/2014  18: 30-20:00μμ

2η Δράση: Δευτέρα 30/6/2014   18:30-20:00 μμ

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης  


Σας περιμένουμε

Το ΔΣ της Ένωσης

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΗΣ UNESCO ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ERASMUS+ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ»



ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ
TEACHERS OF ENGLISH UNION OF MACEDONIA (TEUM)

« ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΗΣ UNESCO ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ERASMUS+ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ»

Στο πλαίσιο υλοποίησης εγκεκριμένου  εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα την Ειρήνη «War and Peace: Express yourself through Poetry»
σχολεία του Νομού μας δέχτηκαν προγραμματισμένη επίσκεψη από εθελοντές της Unesco Σερρών (Μάρτιος-Απρίλιος 2014) και φοιτητές από ανταλλαγή προγραμμάτων Erasmus+       με σκοπό να παρουσιάσουν οι μαθητές τα προϊόντα των προγραμμάτων τους και να συζητήσουν εποικοδομητικά για το θέμα της Ειρήνης και του Εθελοντισμού στην Αγγλική Γλώσσα.
Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με την ιδέα επαφής και ανταλλαγής απόψεων με νέους ανθρώπους που προέρχονται από άλλες χώρες της Ευρώπης και διαφορετικούς πολιτισμούς και οι εθελοντές / φοιτητές από την πλευρά τους, εντυπωσιάστηκαν ευχάριστα από την αγάπη και το ενδιαφέρον των μαθητών, από τις ιδέες τους και το υψηλό επίπεδο επικοινωνίας στην Αγγλική Γλώσσα.
Ευχαριστούμε την κ. Άννα Αλευρά , υπεύθυνη για το πρόγραμμα Εθελοντών της  UNESCO Σερρών και συντονίστρια του όλου εγχειρήματος.

1)         2ο Δημοτικό Σχολείο Νιγρίτας 6 /3 /2014
Υπεύθυνη Εκπ/κός : Γιοβάννη Κατερίνα-Αγγλικών
In  the  context  of  school events to fight bullying (6th Μarch), a wonderful celebration  with  guests  the  volunteers  of  UNESCO, took place  in our school (2nd Primary School of Nigrita). Students had the chance to address questions to the guests Martha from Spain, Julia from Germany and Viktor from Portugal, concerning the extent of the problem in their country, the publicity of the phenomenon in the media, as well as to suggest ways of solving the problem. Apart from the main event location, our three guests visited students in their classrooms and thus interacted in real communication freely and this genuine communication content has been very influential and constructive, but most of all motivational, enjoyable and original experience for the students. In addition I would  like to thank Mrs Suzanna Drampa  for her great assistance.

2)         Γενικό Λύκειο Σκουτάρεως 13/3/2014
Υπεύθυνη Εκπ/κός : Ελένη Τάσσιου - Αγγλικών
Στις 13/3/2014 τρεις εθελοντές της Unesco επισκέφτηκαν το σχολείο μας στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιούν μαθητές της Β τάξης.
Αρχικά τέθηκαν κάποιες ερωτήσεις στους εθελοντές σχετικά με τους πρόσφατους πολέμους που έχουν βιώσει οι λαοί τους. Ο Vitor μας είπε για τη χώρα του την Πορτογαλία, η Marta για την Ισπανία και η Julia για τη Γερμανία. Οι μαθητές ενδιαφέρθηκαν να μάθουν κατά πόσο οι πόλεμοι επηρέασαν τους ανθρώπους και αν οι επιρροές ήταν μακροχρόνιες. Στη συνέχεια έγινε διάλογος για το πώς μπορούν οι νέοι να συμβάλουν στην επίτευξη της ειρήνης και στην διατήρησή της. Οι απόψεις των μαθητών αλλά και των εθελοντών ήταν σαφώς επηρεασμένες από την σύγχρονη πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας μας, και της Ευρώπης γενικότερα. Στο τέλος τα παιδιά ήρθαν πιο κοντά με τους εθελοντές και ενδιαφέρθηκαν προσωπικά γι’ αυτούς και τις χώρες καταγωγής τους. Με τη βοήθειά τους δημιούργησαν και δύο αφίσες σχετικές με το θέμα του προγράμματός τους.
Αξιολογώντας την όλη εμπειρία, θα έλεγα ότι οι μαθητές που συμμετέχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα: «Εκφράζομαι στα Αγγλικά για τον πόλεμο και την ειρήνη», είχαν μια πρωτότυπη επαφή με τους εθελοντές, φάνηκαν να ‘διψούν’ για γνωριμία με άλλους πολιτισμούς και η γλώσσα επικοινωνίας δεν τους απασχόλησε τόσο. Βρήκαν τρόπους να πουν όσα ήθελαν και να καταλάβουν πολλά.
Συμπερασματικά, η επίσκεψη αυτή βοήθησε τους μαθητές να χρησιμοποιήσουν την Αγγλική γλώσσα σε ρεαλιστικό περιβάλλον, μέσα στο σχολείο τους, και φάνηκε πως τελικά αν οδηγήσουμε τα παιδιά στο σωστό δρόμο θα συνεχίσουν να τον ακολουθούν και μόνα τους. Εμείς απλώς πρέπει να είμαστε εκεί στα πρώτα τους δειλά βήματα…

3)         20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών    31/3/2014
Υπεύθυνη Εκπ/κός : Σουζάνα Δράμπα - Αγγλικών
Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, παρακολούθησαν την παρουσίαση των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης σχετικά με ιστορικά γεγονότα της πόλης μας που συνδέονται με το θέμα του πολέμου καθώς και τις σκέψεις και τα συμπεράσματά στα οποία κατέληξαν μετά την υλοποίηση του προγράμματος για τη σημασία της Ειρήνης στην καθημερινή τους ζωή και για το μέλλον της Γης. Οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα που δημιούργησαν οι ίδιοι και τραγούδησαν γνωστά τραγούδια για την Ειρήνη. Ακολούθησε συζήτηση σε ομάδες με τους φοιτητές, όπου οι μαθητές ενδιαφέρθηκαν κυρίως για τις χώρες καταγωγής τους, τις καθημερινές συνήθειες και τη ζωή των μαθητών σ’ αυτές τις χώρες, καθώς και για την απόφαση των φοιτητών να έρθουν στην Ελλάδα και τις πρώτες εντυπώσεις από τη χώρα μας.

4)          Δημοτικό Σχολείο Σκοτούσσας  2/ 4 /2014
                                         Υπεύθυνη Εκπ/κός : Ελπίδα Τσακίρδαη
Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος για την Ειρήνη το Δημοτικό Σχολείο Σκοτούσσας δέχθηκε την επίσκεψη νέων εθελοντών της UNESCO Σερρών. Οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εθελοντές, να τραγουδήσουν τραγούδια σχετικά με την ειρήνη και να ζωγραφίσουν μαζί τους. Επίσης έδωσαν στους εθελοντές δώρα και μια καλλιτεχνική δημιουργία τους με το σήμα της ειρήνης

Ευχαριστήριο Μήνυμα Για την Ανοιξιάτικη Γιορτή Ποίησης



Μακεδονική Ένωση Καθηγητών Δημόσιας
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών

Ανοιξιάτικη Γιορτή Ποίησης και Καλλιτεχνικής Έκφρασης στα Αγγλικά
 με θέμα την Ειρήνη


    To Σάββατο 5 Απριλίου 2014 10:00π.μ.-12:30μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Γεώργιος Καφταντζής» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών η Ανοιξιάτικη Γιορτή Ποίησης και Καλλιτεχνικής Έκφρασης στα Αγγλικά με θέμα την Ειρήνη. Την  εκδήλωση διοργάνωσε η Μακεδονική Ένωση Καθηγητών Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και τη συμβολή της UNESCO Σερρών στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών

1913-2013/ 100 years since the Liberation of Serres   &
1914-2014/ 100 years since World War I
War and Peace: Express yourself through Literature

1913-2013/ 100 χρόνια από την Απελευθέρωση των Σερρών
& 1914-2014/100 χρόνια από τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο
Πόλεμος και Ειρήνη: εκφράσου μέσα από τη Λογοτεχνία


που προτάθηκε από την Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Ν. Σερρών και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Σχολικής Συμβούλου Αγγλικής κ. Αμανατίδου Κωνσταντίας και των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης(υπέυθυνοι Ιωάννης Πούλιος και Ευθυμιάδου Σοφία).
           Οι μαθητές 8 Δημοτικών Σχολείων από όλο το Νομό ( 20o Δ.Σ. Σερρών, 2ο Δ.Σ. Νιγρίτας, Δ.Σ. Σκουτάρεως, Σκοτούσσας, Καλών Δένδρων, Μαυροθάλασσας, Βαλτοτοπίου, Ψυχικού) και του Λυκείου Σκουτάρεως ζωντάνεψαν την αίθουσα με τις  φωνές τους και τον ενθουσιασμό τους παρουσιάζοντας τις θεατρικές, ποιητικές, λογοτεχνικές δημιουργίες τους, τραγουδώντας και στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα Ειρήνης και Πολιτισμού.
           Ευχαριστούμε την κ. Κρυσταλία Κεραμιδά-Δικηγόρο «Υπεύθυνη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» που προλόγισε την εκδήλωση εκ μέρους της UNESCO Σερρών.
Ευχαριστούμε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη για τη φιλοξενία τόσο της εκδήλωσης, όσο και της βιωματικής δράσης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης από τις υπεύθυνες Καθηγήτριες Αγγλικών Τζούρη Έφη και Τσεπελή Μαριάνθη.
Τέλος ευχαριστούμε τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς που οργάνωσαν τις δραστηριότητες των μαθητών για τη συνεργασία και την ποιότητα και πρωτοτυπία στη σύλληψη, την υλοποίηση και παρουσίαση των τελικών προϊόντων του προγράμματος για την Ειρήνη.
Στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης με στόχο την Ειρήνη αισιοδοξούμε ότι παρόμοιες δράσεις λειτουργούν ως καταλύτες, βοηθώντας τη νεολαία να καλλιεργήσει το όραμα, τις δεξιότητες και τις συμπεριφορές που προωθούν την ειρήνη.

Μετά τιμής

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΕΚΑΔΕΣΔ






Καλές Πρακτικές Κεντρικής Μακεδονίας 2014